top of page

Boyun Germe (Platizmoplasti)

 

 

 

Boyun germe ameliyatı boyun bölgesindeki kırışıklık, sarkma ve gevşemenin düzeltilmesi amacıyla, çene altında gıdı bölgesini de içerisine alan tüm  boyun derisi ve deri altındaki yağ ve kas dokularının gerdirildiği, fazla  dokuların çıkarıldığı cerrahi bir işlemdir.

Boyun germe ameliyatı tek başına yapılabildiği gibi ihtiyaç halinde yüz germe, blefaroplasti, yüze yağ enjeksiyonu, botox ve dolgu uygulamaları ile birlikte kombine edilebilmektedir. Bu sayede daha başarılı sonuçlar elde edebilmek mümkündür.

Boyun Germe Ameliyatına Kimler Adaydır?

Genetik faktörler, yerçekimi, çevre koşulları, sigara, sık kilo alıp verme, yaş ve stres gibi çeşitli faktörlerin etkisiyle yüz ve boyunda genç ve sağlıklı görüntü zamanla kaybolmakta, sonuçta deri ve derialtı yumuşak dokularda sarkma, elastikiyet ve hacim kaybı ve kırışıklıklarda belirginleşme ortaya çıkmaktadır. Boyun germe ameliyatları, boyun ve çene için daha sıkı, pürüzsüz ve daha zarif bir görünüm oluşmasına yardımcı olmaktadır. Yüz bölgesinde başka bir değişiklik yapılmasa bile, kırışmış veya sarkan bir boynu gergin hale getirmek, kişinin görünümünü çarpıcı bir şekilde iyileştirebilir; bu, hastanın daha genç görünmesine de yardımcı olmaktadır. Boyun germe, yüzün kalan kısmını çerçeveleyen daha iyi bir çene hattı sağlayarak yüz özelliklerinin dengesini düzeltmeye yardımcı olmaktadır.

Ameliyatı Öncesi

Her ameliyattan önce olduğu gibi boyun germe ameliyatında da hekim tarafından yapılan detaylı bir fiziki muayene şarttır.  Ameliyat tekniği hekim tarafından detaylı olarak kişiye anlatılacaktır. Bunun yanı sıra hastalar sahip oldukları hastalık, daha önce geçirdiği ameliyat, kullandığı ilaçlar konusunda doktorunu bilgilendirmelidir.

Ameliyat öncesinde kan sulandırıcı ve benzeri ilaçlar kullanan kişiler, ameliyat esnasında ve daha sonrasında kanama gibi problemler ile karşılaşabilme açısından doktor kontrolünde bu ilaçlara belirli bir süre ara vermelidir.

Anestezi gerektiren her operasyon da olduğu gibi ameliyattan en az 6 saat öncesinde beslenmeye ara verilmelidir. Bu sürenin ameliyat öncesi ve sonrası ne kadar olacağı doktor tarafından kişiye söylenecektir.

Boyun ve yüz germe ameliyatlarında üst yaş sınırını kişinin ameliyata uygunluğu belirlemektedir. Ameliyata engel herhangi bir sağlık problemi bulunmayan herkes bu ameliyatı olabilmektedir.

Ameliyat öncesi ve sonrası sigara kullanımı kan akışını bozacağından iyileşme kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple işlem öncesi ve sonrası içilmemesi, iyileşme kalitesi açısından çok önemlidir.

Ameliyat

İşlem genel anestezi altında ortalama 3 saatde yapılmaktadır. Boyun germe ameliyatı kulak önünden başlayan kesilerle, kulak memesinin altından kulak arkasına kıvrılır ve oradan da saçlı derinin içine doğru ilerleyerek veya çene altına yapılan kesilerle yapılır. Burada cilt altındaki ve kas dokusu üstündeki gevşek ve ağsı yapılar ve kas dokusuna da müdahale edilerek gerginleştirilir, cilt gerdirilerek fazlalıklar çıkarılır ve yeniden şekillendirilir. Bu şekilde sadece boyun değil yüz bölgesinde de belirli bir gerginlik oluşturulmuş olunur. Ameliyat sahasında kan birikiminin önüne geçilmesi için minik dren adı verilen plastik borular yerleştirilir.

Boyun bölgesi ayrıca gıdının aşırı yağlanması ile de sarkık görünebilmektedir. Genç yaşlarda gıdı bölgesine yapılan gıdı liposuction işlemi, boyun bölgesinin de görüntüsünde önemli değişikliklere yol açacaktır.

Ameliyat Sonrası

Ameliyatdan 4-6 saat sonra hasta beslenmeye ve yürütülmeye başlar. Ameliyat esnasında konulan drenler genellikle 1-2 gün sonrasında çıkarılır. Ameliyat sonrasında yapılan bandajlar tahmini bir hafta kalmaktadır. Ameliyattan sonra ağrı kesiciler ile idare edilebilen hafif ağrılar olabilmektedir.

Ameliyat sonrası oluşan morluk ve şişliklerin iyileşme süreci kişinin cilt yapısı ile çok ilgilidir. Genel olarak 1 hafta sürmektedir daha sonrasında yavaş yavaş azalarak yok olmaktadır. Şişlerin daha çabuk inmesi için doktorun önerdiği sürede buz uygulaması yapılmalıdır.

1 hafta – 10 gün içerisinde iş hayatına dönülebilir. Oluşan morluk ve şişlikler 1 hafta içerisinde kaybolacaktır. Ameliyat sonrası özellikle ilk 10 gün güneş ışığına doğrudan maruz kalınmamalıdır.  2 hafta sonra uzun yürüyüşlere, 3 hafta sonrada ağır spora başlanabilir. Ameliyattan sonra ilk 4 hafta 

İşlem sonrası kullanılacak ilaçlar vs. ile ilgili doktorun tavsiyelerine uyulması çok önemlidir.

13292607451621609514-128.png

Anestezi

Genel

5458959.png

İşlem Süresi

3 saat

17616978291577437017-128.png

İyileşme Süresi

7-10 gün

6272187461582545599-128.png

Net Sonuç

3 - 6ay

8673636701586788045-128.png

Etki Süresi

Hayat boyu

7515042971618135481-128.png

Ağrı

Minimal

Copyright © 2018. Tüm hakları saklıdır.

Yasal Uyarı 
Bu sitedeki yazılar öneri niteliğindedir. Kesin tanı için doktorunuza başvurunuz. Bu sitede bahsedilen tüm operasyonlar, tam donanımlı hastanelerde gerçekleştirilmektedir.

bottom of page